KARAKUŞU, KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORULAR

KARAKUŞU, KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORULAR

Kırıkkale’de, yeni bir siyasi çizgi oluşturma yerine klasik muhalefet anlayışı ile hareket etmeyi kendisine yol seçen DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’u partiden istifa eden yönetim kurulu üyeleri köşeye sıkıştırdı

A+ A-

Kırıkkale’de,  yeni bir siyasi çizgi oluşturma yerine klasik muhalefet anlayışı ile hareket etmeyi kendisine yol seçen DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’u partiden istifa eden yönetim kurulu üyeleri köşeye sıkıştırdı. Bir yılın muhasebesini isteyen parti içi muhalifler soruları ile Karakuş’u başarısız ilan ettiler. 

PARTİ KURULUŞ ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞTI
Kırıkkale siyasetine farklı bir renk katması beklenen Deva Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’u parti içi muhalifler soruları ile topa tuttular. Karakuş’un siyaset anlayışına tepki göstererek geçtiğimiz ay DEVA İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Emir Varol,  sosyal medya hesabından İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’un cevaplamasını istediği sorular yöneltti. Parti içerisinde ve özellikle Kırıkkale’de gençler arasında sevilen bir isim olan eski DEVA Yönetim Kurulu Üyesi Emir VAROL partinin kuruluşunda taşın altına elini koyan üyelerin kaçının görev yaptığını İl Başkanlığından sorarak partinin kuruluş çizgisinden uzaklaştığını vurguladı. 

DEVA’DA “…ÖTEKİLEŞTİRME VE AYRIŞTIRMA” SİYASETİ 
Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Emir Varol sosyal medya hesabından yapış olduğu paylaşımında sık sık Deva'nın kuruluş amacının …. Ötekeliştirme ve ayrıştırmanın yaşanmadığı… olarak tamamladığı, bu sözlere yer vermesi ve partiden istifa gerekçesi de aynı olması İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’un Kırıkkale’de ötekileştirme ve ayrıştırma siyaseti izlediği olarak yorumlandı. Karakuş’u özeleştiri yapmaya çağıran Varol’un cevaplanmasını beklediği sorular ise;
Deva il yönetimi ne durumdadır? Kaç asil kaç yedek üyesi mevcuttur, partinin ana gövdesi olan Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ve diğer 16 kişilik il başkanlık çalışanları kimler tarafından oluşturulmaktadır? Diyerek partinin Kırıkkale’de beklenen üye sayısına ulaşamadığını vurguladığı kamuoyunda yorumlandı. 

İLÇELERİN DURUMU NEDİR ?
9 İlçenin kaçında ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin bulunduğunu soran Varol, kaçının kongresinin yapıldığını ve üyesinin ne kadar olduğunu sormanın yanı sıra partinin kuruluşunda yer alan kişilerin kaçının aktif görevde olduğunu il yönetiminden cevaplanmasını istediği sorular arasında. 

HER FIRSATTA DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ
Sorularının İl Başkanı ve yetkililer tarafından cevaplanmasını isteyen Varol’un sorularını … her fırsatta düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan, liyakate önem veren… şekli ile tamamlaması ise dikkat çekti. Varol’un bu soruları İl Başkanı Karakuş’un parti içerisinde ifade özgürlüğüne yeteri kadar yer vermediği, il başkanlığı yapacak likayate de sahip olmadığı şeklinde yorumlandı. 








Bu haber toplam 927 defa okunmuştur